Hvordan tjene penger på YouTube ?

Instagram tjene penger folgere

Her vil vi se på hvordan du kan tjene penger på din YouTube kanal.  YouTube er en internettjeneste for publisering og deling av videoer, og tjenesten lar brukere opprette kanaler hvor man kan laste opp videoer, samt kommentere andres videoer og abonnere på kanaler. Tjenesten tilbyr også strømming av direktesendt video.

På nettsiden eksisterer amatørinnhold side om side med profesjonelle aktørers produksjoner. YouTube eies av Google, og er etter hovedselskapets berømte søkemotor – det mest besøkte nettstedet i verden.

Det er ikke nødvendigvis enkelt å tjene penger på Youtube – da det kreves hardt arbeid over tid før du vil kunne klare å gjøre det til en inntektskilde av betydning.

Du er avhengig av at folk både ser og gjerne abonnerer på kanalen din, hvor lenge de ser på innholdet – og da er det ikke bare å produsere og publisere noe viss-vass – om du ønsker å holde på brukerne dine. Quick fixes funker dårlig.

Målrettet og godt innhold over tid nøkkel til suksess

Det eneste og det beste som fungerer, er å jobbe målrettet og produsere innhold over tid – som igjen skaper verdi for andre. Klarer du dette så er det en god sjanse for at du kan tjene penger på YouTube over tid. Unikt innhold / content is king – så prøv å være nyskapende og har du en god idé, eller sitter på en spesiell kompetanse som ikke så mange andre gjerne har – eller som ikke klarer å formidle det like bra som deg ? Ja, da kan du meget gjerne ha funnet en nisje som kan være verd å utforske.

Hvor mange følgere trenger man for å tjene penger på Youtube?

Tjene penger som youtuberDet er et minimumskrav til 1000 følgere for å begynne å tjene penger på din YouTube kanal, i tillegg til at du må bli med i partnerprogrammet til YouTube for å opparbeide deg inntekter fra reklame på videoene dine. Når du har passert grensen på 1000 abonnenter, så er det selvsagt ingenting som hindrer deg i å øke – og dermed øke potensialet ditt – men som med de fleste programmer så ønsker de et minumum for å begrense tilgangen – og useriøse søknader.

Hva trenger jeg for å tjene penger på Youtube først og fremst:

Utover antall abonnenter så vil bl.a engasjement, innholdstype, følgere, views av videoene pr. mnd, lengde på dem, osv avgjøre hvor stor suksess du oppnår – så velg et tema som du brenner for om du skal igang med dette. Det er helt klart at om du brenner for noe – så blir også kvaliteten mye bedre 🙂

Du trenger ihvertfall et innhold som har verdi for den som ser det for å tjene penger på YouTube.

Ønske om å bli en «YouTuber» ?

Alt i alt bunner det ned i om man har en mengde innhold som folk er villige til å bruke tid på – og er det det, og du vet hvordan du kan lage interessante videoer – så kan du meget vel også tjene gode penger over tid på YouTube – men det er som nevnt tidligere i artikkelen ikke noe du bare begynner å tjene på imorgen for å si det slik.
Du må ha en god plan – og et sterkt og glødende ønske om å formidle til brukerne – og levere nytt innhold regelmessig på YouTube for å tjene på det.

Det er som nevnt veldig viktig at dette er noe du ønsker sterkt – og ikke nødvendigvis for pengene sin skyld – men fordi du synes det er morro. Det er ekstremt mye enklere å lage bra innhold og samtidig også å tjene penger på noe om man gløder for det.

Publiser videoer til YouTube jevnlig, og lag deg en plan for hvor ofte du ønsker å legge ut innhold – og hold deg til den, selv om det kan virke som det går tregt i starten. YouTube sine algoritmer trenger tid for å lære seg innholdet ditt, og for å finne de brukerne som er interessert i DITT innhold – for det er en jungel der ute og mange som sloss om oppmerksomheten fra innholdssøkere.

Et generelt tips – som ikke bare gjelder for å tjene penger på YouTube – men ellers når det kommer til internett og måten søkemotorer og ikke minst vi brukere tenker.
Å lage innhold som søker etter å løse et visst problem, eller behov er ofte smart – for folk bruker videoer ofte til å løse generelle problem de har istedenfor å gjerne ønske å lese om hvordan det gjøres. Dette gjelder praktisk talt alle, og ikke bare personer med dysleksi og andre utfordringer med å lese og skrive.

Tjene penger pa youtube kanaler

Hvor mye kan jeg tjene på YouTube annonser ?

Du trenger 1000 følgere og 4000 timesvisninger (godkjente) på YouTube for å begynne å tjene penger på YouTube – men hvor mye kan man forvente å tjene på denne tiden ?

Hvor mye tjener en YouTuber i Norge ?

4000 timer tilsvarer pr. idag ca. $300 per måned (ca. 3100 kroner i mnd) eller $10 per dag (ca. 110 kroner dagen).

Det beste med dette er at det er en 100 % passiv form for inntekt. Du får betalt hver gang noen ser en av videoene dine. Det er ikke en enorm sum penger, men klart at jo større man er, og flere følgere man får – jo større er potensialet til å tjene penger på YouTube.

Blir man virkelig stor på YouTube ? Ja, da kan man regne på det – og skjønner da hvorfor folk legger ned mye tid og energi i det. Dette blir da også å regne som en passiv inntekt – og du vil i realiteten å tjene penger mens du sover 🙂

Hva betyr «Godkjente Google videovisninger» si ?

Ikke alle seertimer teller mot grensen for YouTubes partnerprogram – så hva teller som en gyldig offentlig seertid:

  • timer du har fått fra videoer du har satt som offentlige

Timer oppnådd gjennom følgende typer videoer teller ikke mot YPP-terskelen:

  • Private videoer
  • Uoppførte videoer
  • Slettede videoer
  • Annonsekampanjer
  • Videoer som spilles av fra «Stories and short videos»-hyllen
  • Livestreams som ikke er oppført, slettet eller ikke konvertert til VOD (video on demand)

Hvordan bli medlem av YouTubes partner programmet ?

Det første du gjør etter at du ser at du har tilfredsstilt minimumskravet til YouTube – er å gå til følgende adresse – og følg generell anvisning fra Google og YouTube her da oppsett og fremgangsmåte kan endre seg med tiden.

Hva gjør jeg om jeg ikke blir godkjent av partnerprogrammet ?

Hvis du ikke når terskelen ennå, fortsett å jobbe med å lage originalt innhold og bygge opp et større publikum.
Her er noen ressurser som kan hjelpe deg med å utvide kanalen din:

You may also like...

Legg igjen en kommentar