Hvordan tjene penger på TikTok ?

Tjene penger pa tiktok

Fra morsomme dyrevideoer og virale danser til kreative visuelle triks og mimer til populære sanger, det er noe for enhver smak på TikTok.

I likhet med YouTube og Instagram, blir TikTok brukt av folk til å generere inntekt og bygge en karriere som influencer. Men hvor begynner du?

Les vår detaljerte veiledning om hvordan du får betalt på TikTok, inkludert hvordan du får flere videovisninger og hvordan du tjener penger på sponsede innlegg.

TikTok har vokst raskt de siste årene. Den har omtrent 17 millioner månedlige aktive brukere i Storbritannia, en økning fra rundt seks millioner i 2020. I mellomtiden er TikTok-appen på vei til å nå 1,5 milliarder globale brukere i 2022.

Så hvordan kan brukere tjene penger på TikTok og dets raskt voksende publikum?

Det er tre hovedmåter å tjene penger på TikTok:

 1. Tjene penger direkte fra TikTok gjennom skaperfondet
 2. Samarbeide med merkevarer for å legge ut sponset innhold
 3. Selge dine egne varer via plattformen

For å komme i en posisjon der du kan begynne å tjene penger, må du følge disse nøkkeltrinnene:

 • Bygg opp følgerne dine – du kan begynne å tiltrekke oppmerksomheten til merkevarer med rundt 50 000 følgere
 • Identifisere en nisje – hvis du har et mindre antall følgere, kan utvikling av en nisje som historie eller fiske hjelpe deg med å bli lagt merke til
 • Post regelmessig – sørg for at du er konsekvent og ikke mister fart ved å ta lange pauser mellom innleggene
 • Hopp på trender – TikTok er kjent for sine virale danser og musikkvideoer – kan du inkludere den siste trenden i innholdet ditt?
 • Engasjer deg med følgerne dine – jo mer interaksjon du har med følgerne dine, jo bedre vil de sponsede innleggene dine yte

Tiktok creator video

Hvor mange følgere trenger du på TikTok for å få betalt?

Som med alle sosiale medieplattformer, jo flere følgere du har, jo mer penger kan du tjene.

Men når det kommer til TikTok, trenger du ikke millioner av følgere for å tjene penger. Hvis du har mellom 50 000 og 150 000 følgere, vil du bli ansett som en «mikro-influenser», mens skapere med mindre enn 50 000 følgere er kjent som «nano-influenser».

Hvis du vil tjene penger direkte fra TikTok, må du oppfylle et minimumskrav til følgere og ha minst 100 000 videovisninger de siste 30 dagene. Les mer om TikTok Creator Fund nedenfor.

Hvordan generere TikTok-inntekter med færre følgere

Hvis du kan bygge en engasjert tilhengerskare som fokuserer på en bestemt aktivitet eller emne, kan du begynne å tjene penger med rundt 10 000 følgere.

Bygg tillit hos publikummet ditt, og det er mer sannsynlig at de engasjerer seg i det sponsede innholdet ditt. Som et resultat er det mer sannsynlig at merker kontakter deg for å markedsføre produktene deres.

Hvis du lager sponset innhold på TikTok, sørg for at du følger myndighetenes retningslinjer for annonsering.

I tillegg til å bygge opp antall følgere, må du også fokusere på:

 • Bygge videovisningene dine
 • Skape et personlig merke
 • Bygge engasjement med følgere
 • Opprettholde publikum over tid

Hvor mye betaler TikTok?

Hvor mye penger du kan tjene fra TikTok er ubegrenset, men det varierer.

Noen av verdens mest kjente skapere tjener millioner av pund gjennom plattformen hvert år. For eksempel, ifølge Digital Marketing Institute, har den amerikanske skaperen Addison Rae tjent rundt 5 millioner dollar på TikTok-videoene hennes.

Det er anslått at de mest populære skaperne kan tjene opptil £10 000 per innlegg. Det er imidlertid lite sannsynlig at du vil kunne generere betydelige inntekter direkte fra TikTok med mindre alle videoene dine får mye engasjement.

Derfor er det viktig å utforske en rekke inntektsstrømmer, inkludert partnerskap og varer.

Du kan beregne din estimerte inntekt ved å bruke en TikTok-pengekalkulator.

Hva er TikTok Creator Fund?

I Storbritannia er TikTok Creator Fund en del av Creator Next, et TikTok-initiativ som hjelper skapere å ta innholdet sitt til neste nivå.

I tillegg til Creator Fund får medlemmer av Creator Next tilgang til:

 • TikTok Creator Marketplace – en plattform der skapere kan koble seg til merkevarer og byråer med sikte på å lage innhold sammen
 • LIVE-gaver – skapere som mottar gaver fra følgere under direktesendinger, kan løse dem inn for penger
 • Videogaver – en måte for skapere å tjene penger på sine korte videoer. Eventuelle gaver de mottar kan byttes mot kontanter
 • Tips – skapere som bruker denne funksjonen kan motta tips fra følgere som ønsker å støtte dem økonomisk

Så hvordan fungerer TikTok Creator Fund?

Når du har blitt akseptert på Creator Next, kan du begynne å bruke Creator Fund.

Skaperfondet betaler deg basert på videovisninger og engasjement. Du kan bare få betalt for videoer som oppfyller TikToks retningslinjer og vilkår for bruk.

Når du begynner å få betalt, vil pengene vises i et Skaperfond-dashbord. Herfra kan du ta ut penger til en betalingsplattform som PayPal.

Hva er Creator Fund-kriteriene?

For å bli med i Creator Next i Storbritannia, må du oppfylle følgende kriterier:

 • Være minst 18 år gammel
 • Oppfylle minimumskravene til følgere (avhengig av region, men vanligvis rundt 10 000)
 • Ha minst 100 000 videovisninger de siste 30 dagene
 • Ha minst tre innlegg i løpet av de siste 30 dagene
 • Sørg for at kontoen din oppfyller TikToks retningslinjer for fellesskap

Når er den beste tiden å legge ut på TikTok?

TikTok lar deg se når publikummet ditt er aktivt, så prøv å basere innleggene dine rundt disse tidspunktene.

Som med andre sosiale medieplattformer inkluderer noen av de mest effektive tidspunktene for å legge ut innhold morgener, kvelder og søndager. Tenk på hvilke tider det er mest sannsynlig at publikum er på telefonen sin, og bygg strategien din rundt dem.

Tjene penger pa tiktok

Hvordan kan du ellers tjene penger på TikTok?

Hvis du ønsker å bli en influencer og tjene penger på affiliate markedsføring, lønner det seg å ha en flerkanalsstrategi. Dette betyr å bygge følget ditt på tvers av forskjellige plattformer som Instagram og YouTube, samt TikTok.

Å utvikle nettmerket ditt på tvers av flere plattformer kan hjelpe deg med å komme foran et bredere publikum, bygge tillit hos følgerne dine og til slutt skape flere muligheter til å tjene penger.

Når det er sagt, her er noen andre måter du kan tjene penger utelukkende fra TikTok:

 • Sangkampanjer – plateselskaper og musikkpromotører betaler ofte influencere for å promotere artistenes sanger
 • Samle virtuelle gaver og tips – du kan tjene ekstra penger ved å lage innhold som følgerne dine liker. TikTok har noen nyttige verktøy (se ovenfor) for å hjelpe deg med å samle inn gaver og tips
 • Lag feedintegrerte annonser – Bruk TikTok Ads Manager til å markedsføre varene dine eller tjenester du tilbyr
 • Bli konsulent – ​​hvis du allerede tjener penger på TikTok, kan nye skapere ansette deg for å gi tips og råd om hvordan du kommer i gang
 • Selg dine egne produkter – små bedrifter kan bruke TikTok Shop til å selge direkte på plattformen gjennom en blanding av live-strømmer og videoer

Tips for å bygge din selvstendig næringsdrivende virksomhet

Avslutningsvis må det påpekes at hvis du vil tjene penger på TikTok, må du sørge for at du sørge for at du betaler nok skatt – hvis ikke vil du få deg en ubehagelig opplevelse – og det er dessverre nok av dem som opplever dette i starten etter de har begynt å tjene penger på dette. Dette er inntekt på lik linje med en hvilken som helst annen jobb, og skal beskattes der etter – så forsikre deg om å sjekke og gjerne bruke Skatteetaten sine kalkulatorer for å beregne ditt skattetrykk basert på forventede inntekter.

Lykke til med din TikTok karriere!

You may also like...

Legg igjen en kommentar