15 måter å tjene penger på Facebook

Tjene penger pa facebook

1. Bli Expert i en gruppe

En av mine favorittmåter å tjene penger på Facebook er å være hjelpsom.

I FinCon-samfunnet er Steve Stewart en mester på dette. Når det er spørsmål om podcasting eller podcastredigering (hans ekspertiseområde), gir han nyttige råd. Andre medlemmer av gruppen har lagt merke til Steves rykte og skynder seg å merke ham i relaterte tråder.

Over tid har han blitt den beste eksperten.

Så hvor kommer pengene inn?

Etter år med å produsere sin egen podcast, ba en annen programleder om hjelp med deres. Steve sa ja, og derfra vokste podcast-redigeringsvirksomheten hans som en ild i tørt gress. I løpet av 6 måneder hadde han nok arbeid – og inntekt – til å slutte i jobben!

2. Markedsfør tjenestene dine i lokale grupper

Da Erica Krupin startet sin virksomhet for fjerning av kjæledyravfall, postet hun i dusinvis av lokale kjøp/selg/handelsgrupper som hun allerede var medlem av, annonserte tjenesten sin og ga en grov ide om priser.

Hun trodde hun kanskje ville få ett eller to treff, og dro til en konferanse til helgen.

«Plutselig begynte vesken min bare å vibrere som en gal,» fortalte Erica meg. Hun fikk hundrevis av meldinger fra folk i gruppene hun la ut annonsen sin for å spørre om tjenesten hennes.

3. Bruk en Facebook-gruppe som toppen av salgstrakten din

Det tok meg en stund å innse dette, men det er en fremtredende søkelinje inne på Facebook:

Faktisk er det det aller første øverst på siden! Og mange bruker siden som søkemotor.

Så spørsmålet å stille er … når de søker, kommer de til å finne deg?

En kreativ måte å bruke Facebook-søk på til din fordel er å opprette en gruppe om emnet ditt. (Som jeg har gjort med Side Hustle Nation.)

Nylig begynte jeg å bruke GroupLeads Chrome-utvidelsen for å samle inn e-poster når nye medlemmer ber om å bli med.

Likevel tror jeg Abbey Ashleys Virtual Assistant Savvies-gruppe er et bedre eksempel fordi hun bruker gruppen som en «top of the funnel»-markedsføringskanal for sin kjernevirksomhet:

Folk søker på «virtuell assistent» eller lignende søkeord, og kommer over gruppen hennes.

Hoveddelen av inntektene hennes kommer fra å selge et kurs om hvordan du blir en virtuell assistent, men ingen som er helt nye for henne er klare til å kjøpe det høye billetttilbudet. Så i stedet varmer hun dem opp gjennom gruppen, gjennom gratis treninger og via e-post.

4. Crowdsource-innhold for bloggen din

En måte jeg bruker Facebook for å tjene penger på er å hjelpe til med crowdsource innhold til bloggen min. Det kan være nyttig å få en rekke ideer til innleggene dine, og Facebook er utmerket for det.

For eksempel undersøkte jeg de beste forretningsideene for barn og ba om forslag i noen av Facebook-fellesskapene mine. Jeg fikk noen virkelig kreative eksempler, og det resulterende blogginnlegget rangerer nå godt i Google og genererer e-postregistreringer og tilknyttede provisjoner.

Har du ikke en egen blogg ennå?

5. Opprett og tjene penger på en lokal Facebook-gruppe

Tjene penger pa facebook 15 mater

Melissa Fassel Dunn opprettet en lokal Facebook-gruppe for Milton, Massachusetts, en forstad til Boston. Hun lette etter et sted å utveksle informasjon og anbefalinger med andre foreldre, men gruppen startet faktisk en lønnsom virksomhet.

I dag selger Melissa lokale katalogoppføringer på nettstedet sitt, omtalte historier og annonsering i det daglige nyhetsbrevet sitt – alt rettet mot naboer i en liten by.

6. Selg ting på Facebook Marketplace

Facebook Marketplace er et flott sted å selge varer rundt huset ditt, eller til og med bygge en bedrift rundt. I motsetning til eBay, er en fordel her at kjøpere er lokale, så du trenger ikke å bekymre deg for frakt.

Sjekk ut denne episoden om sparsommelighet for profitt for noen ideer om hva som kan selge og hvor du kan hente varelager.

Å pusse opp og flippe møbler er populært akkurat nå!

7. Kjøpe ting på Facebook Marketplace for å selge andre steder

Bortsett fra å være et flott salgssted, kan det hende du synes Facebook Marketplace er et flott sted å finne tilbud.

Kan du snu og selge disse produktene til et bredere publikum på eBay eller andre nettsteder? En podcastgjest beskrev å hente lærebøker på Marketplace for å bla på Amazon.

En annen har mestret fraktfrakt og kan nå føre større, tyngre varer for salg og selge dem lønnsomt over hele landet. Sjekk ut chatten min med Rob «the Flea Market Flipper» for å lære mer.

Å kjøpe lavt og selge høyt er den raskeste måten å multiplisere penger på.

8. Bygg Facebook Messenger Chatbots

Facebook chatbot tjene penger

Mens reglene og forskriftene rundt Facebook Messenger som markedsføringskanal er i stadig utvikling, fortsetter etterspørselen etter chatbots å øke.

Betrakt dette som et alternativ til e-postlisten din, og hvis du kan mestre kunsten å bygge disse gjennom tjenester som ManyChat eller Chatfuel, kan du tilby dette som en tjeneste til andre virksomheter.

Disse gir ofte en serie leksjoner, eller bruker AI eller kundeinndata for å spytte ut et resultat eller en anbefaling. For eksempel leide jeg en frilanser for å bygge ut en spørreundersøkelsesrobot som ville gi anbefalinger basert på hvordan kundene svarte på noen få spørsmål.

Nå er disse personene på Messenger-listen min, hvor jeg teoretisk sett (det har jeg ikke ennå) kan sende dem kringkastingsmeldinger og nyte betydelig høyere åpningsrater enn på et tradisjonelt e-nyhetsbrev.

9. Tjen penger på Facebook Hosting Events

Kan du tjene penger på Facebook ved å arrangere et arrangement?

Det kan være et personlig arrangement som en liten workshop eller et møte, eller det kan være en verdifull nettbasert opplæring levert via Facebook live.

I begge tilfeller kan du markedsføre arrangementet gjennom Facebooks verktøysett for hendelser. De vil til og med tillate deg å samle inn betalinger, vise RSVP-er (hvis du velger), og invitere tilkoblingene dine.

10. Lag en tidsbegrenset utfordring

Kelly Snyder hjelper kvinner med å lage en garderobe de elsker. Da vi snakket, kjørte hun gratis, tidsbegrensede Facebook-utfordringsgrupper som en måte å få kunder til å begeistre og lede folk inn i de betalte produktene hennes.

Hun kalte disse «skaputfordringene» en viktig del av hennes kundesuksessreise. I løpet av utfordringsperioden ville hun gi noen raske gevinster, tilby oppmuntring og til slutt selge hovedretten sin.

Hver gang hun kjørte utfordringen, ga det 100 000 dollar i inntekter til virksomheten hennes!

11. Bli sjef for sosiale medier

Sosiale medier kommer ingen vei, og hvis du allerede er hekta på det, kan selskaper ansette deg for din ekspertise.

I følge Sendible er den gjennomsnittlige lønnen for ledere for sosiale medier $45 000 per år. Likevel er det mange selskaper som ikke trenger eller ønsker å ansette på heltid.

Kan du tilby tjenestene dine på frilansbasis?

For å starte, ta en titt på noen av selskapene du allerede er kunde hos. Hvordan er deres Facebook-tilstedeværelse? Hvordan ville du forbedre det?

Ta opp en skjermdelingsvideo med et verktøy som Loom eller pisk opp litt ny sosial grafikk i Canva og se om du kan finne en beslutningstaker. (Tips: Se etter personer i markedsavdelingen for selskapet på LinkedIn.)

12. Facebook-jobber

Ja, du kan bruke Facebook til å finne en ny jobb.

Hvis du trykker på jobbkoblingen i venstre sidefelt, finner du en liste over jobber i nærheten du kan kvalifisere for. Du kan filtrere etter avstand, jobbtype (deltid, heltid, kontrakt osv.) og kategori.

13. Tjen penger med Facebooks «Bug Bounty»

«Flytt fort og knekk ting,» det uoffisielle Facebook interne mottoet, av og til … vel, bryter ting.

For det crowdsourcer de faktisk litt kvalitetssikring og sikkerhetstesting til brukere. Hvis du har et øye for å oppdage feil i Facebook-appen eller nettstedet, kan du faktisk tjene penger på deres «Bug Bounty»-program.

Hvor mye kan du tjene?

I følge den fine print, fastsetter Facebook dusørbeløp «basert på en rekke faktorer, inkludert (men ikke begrenset til) innvirkning, enkel utnyttelse og kvaliteten på rapporten.»

Minste dusør er $500, men neste linje advarer om at «ekstremt lavrisikoproblemer kanskje ikke kvalifiserer for en dusør i det hele tatt.»

14. Markedsfør andre bedrifters produkter eller tjenester (som Affiliate)

Hvis du ikke har ditt eget produkt eller tjeneste å selge, kan du fortsatt tjene penger på Facebook med din personlige profil som en affiliate.

Tenk på hvordan dette fungerer i «det virkelige liv» – du finner et produkt du elsker, og du vil rope det fra hustakene!

Hvorfor lærer jeg om dette akkurat nå? Har du sett dette? Det vil forandre livet ditt!

Mange selskaper har tilknyttede eller henvisningsprogrammer som oppmuntrer deg til å dele denne typen opplevelser på sosiale medier. For eksempel gir min nye mobiltelefontjenesteleverandør, Mint Mobile, meg $25-110 for hver venn jeg henviser.

15. Tjen penger på innholdet ditt

Innholdsskapere kan tjene penger på Facebook på tre forskjellige måter:

  • In-stream videoannonser
  • Merkepartnerskap
  • Fan-abonnementer

In-stream-annonser

Hvis du produserer videoinnhold for Facebook, kan du tjene penger med disse automatisk innsatte annonsene. (Ligger på YouTube, men vanligvis satt inn i midten av videoen – ikke bare begynnelsen.)

Disse kravene kan selvfølgelig endres, men gjeldende kvalifikasjonskrav er:

  • En fan/bedriftsside med minst 1000 fans.
  • Du trenger 30 000 1-minutters visninger av videoer som er minst 3 minutter lange i løpet av de siste 60 dagene.
  • Du må oppfylle retningslinjene deres.

Merkesamarbeid

For å være kvalifisert for Facebooks offisielle merkevarepartnerskapsprogram, må du ha minst:

  • 1000 fans på siden din
  • 15 000 innleggsengasjementer ELLER 180 000 minutters total seertid på alle videoene dine de siste 60 dagene

Selvfølgelig, hvis du ikke oppfyller disse kriteriene, står du fortsatt fritt til å inngå avtaler om sponset innhold.

Fan-abonnementer

Fan-abonnementer er noe innholdsskapere har gjort i årevis (ofte ved hjelp av plattformer som Patreon), men er nye for Facebook.

Faktisk så nytt at programmet foreløpig kun er på invitasjon. Men her er hvordan Facebook beskriver det:

Opprett et abonnement for siden din og tjen en månedlig inntekt. Velg en månedlig pris, tilby eksklusive fordeler og øk fellesskapet av folk som abonnerer på å støtte deg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar