Hvordan tjene penger på nettkurs ?

Online kurs tjene penger pa

Å lære hvordan å tjene penger på å selge kurs på nett – er like viktig som å lage kursene. Du har kanskje et godt planlagt og kreativt kurs klart til å bli lansert på nettstedet ditt. Men å vite hvordan du gir online opplæring og tjener penger gjennom det, gjør eller bryter avtalen.

Det er derfor vi har samlet noen smarte tips som du kan implementere på nettstedet ditt for Learning Management System (LMS). Så du vil ikke bare tjene litt sideinntekt, men faktisk tjene betydelige overskudd gjennom nettkursene dine.

Ting å vurdere for å selge kurs på nettet

Før vi faktisk utforsker tipsene du kan implementere for å tjene penger gjennom nettkurs, er her noen ting du må vurdere.

  • Først av alt må du ha en godt planlagt strategi for å lage, markedsføre og selge kurset ditt på nett.
  • Du må også bestemme deg for en utmerket vertsplattform for å tjene penger på undervisning på nettkurs. Du kan være vert for dem selv eller stole på LMS-tjenester som Teachable som tar seg av hostingen for deg.
  • Bruk de beste LMS-temaene for å lage en blomstrende nettskole. Du kan bruke LMS-plugins som Masteriyo for å utvikle nettkurs med ubegrensede leksjoner og spørrekonkurranser uten problemer.
  • Innholdet i nettkursene dine må være hensiktsmessig strukturert og bruke passende medier som videoer, transkripsjoner osv.
  • Sørg for at du integrerer trygge og sikre betalingsmåter i systemet ditt, slik at studentene kan kjøpe kursene dine uten å nøle.

Hvis du nettopp har begynt på LMS-reisen, kan du gå gjennom vår detaljerte trinnvise artikkel om hvordan du lager et nettbasert kurs i WordPress.

Du kan deretter fortsette til delen nedenfor, hvor vi har forklart 9 smarte tips om hvordan du kan tjene penger på å selge kurs.

Vi har gjort det enklere for deg å tjene penger med nettkurs ved å sette sammen følgende tips. Så la oss gå gjennom dem alle én etter én.

1. Betale forhåndsavgifter for kurs

En enkel engangsavgift fungerer like bra for nettkurs hvis du ikke er interessert i kronglete betalingsprosesser. Brukere foretrekker kanskje leksjoner med forhåndsavgifter for å kjøpe hele kurset rett før de får tilgang til det.

Denne betalingsmodellen appellerer til studenter fordi det ikke er noen skjulte avgifter inkludert; de får det de betaler for. Og denne enkle transaksjonen kan være akkurat det du trenger for å øke inntektene dine fra nettkurs.

Udemy-kurs
Udemy gjør dette veldig bra med deres premium-kurs med engangsavgift. Du kan bare legge kurset du ønsker i handlekurven, gå til kassen og få tilgang til hele kurset uten ekstra kostnader.

2. Bruk abonnementsmodell for faste avgifter

Foruten forhåndsavgifter, er abonnementsmodeller det neste populære betalingssystemet i den elektroniske forretningsverdenen. Ved å bruke denne modellen kan du gjøre nettskolen om til et medlemsside hvor brukere må kjøpe et abonnement for en månedlig eller årlig avgift.

Videre må de fornye abonnementet etter denne perioden for å fortsette å få tilgang til kursene. Naturligvis skiller dette seg fra forhåndsgebyrene siden du vil få passiv inntekt hver gang en bruker fornyer abonnementet sitt.

For eksempel bruker Skillshare en abonnementsmodell for Teams-planene deres. Her kan team og bedrifter velge en av sine tre planer, betale årlig og få tilgang til tusenvis av klasser.

Dette er veien å gå hvis du leter etter en stabil inntektskilde i lang tid.

3. Ta betalt for kurssertifisering

Du kan føle at du kanskje ikke tiltrekker deg nok kunder med premium-kurs. I så fall, hvorfor ikke bare ta betalt for kurssertifiseringen?

Dette fungerer som et positivt insentiv for brukere til i det minste å prøve kurset ditt. Hvis de liker leksjonene og føler at de tilbyr betydelig verdi, blir det verdt det å betale for sertifiseringene deres.

Ta Coursera for eksempel. De fleste av grunnkursene deres er gratis, men studentene må betale en viss avgift dersom de ønsker et sertifikat ved kursslutt. De tilbyr til og med universitets-, MasterTrack- og Professional-sertifikater.

Så du får brukere interessert med gratis kurs og tjener penger gjennom premium-sertifiseringen.

4. Ta betalt for ekstra nedlastbart kursmateriell

Hvis du har nedlastbart kursmateriell som lar elevene dykke dypere inn i leksjonens emne, kan det være lurt å ta betalt for det.

Akkurat som du betaler for utvidelser av gratis plugins for å legge til avanserte funksjoner på nettstedet ditt, kan du få elevene til å betale for ekstra ressurser.

Ekstra nedlastbare ressurser
Tross alt gir du dem enkel tilgang til pedagogisk materiale for å fremme kunnskapen deres om emnet. For en liten pris får de nedlastingslenker til verdifulle kursressurser. En grei deal spør du oss.

Learning management system lms tjene penger

5. Selg dine produkter og tjenester gjennom gratis kurs

Vi vet at gratiskurs er betydelig mer tiltalende sammenlignet med premiumkurs. Vel, du kan fortsatt tjene penger gjennom gratis kurs hvis du har andre produkter og tjenester du kan selge.

Selg produkter med gratis kurs
Du kan for eksempel lage gratis kurs om hvordan du bruker produktet ditt eller hvordan du best utnytter tjenestene dine. Dette bidrar til å generere potensielle salg og konverteringer til produktene og tjenestene dine, noe som resulterer i økte inntekter.

Hvis du allerede har et vellykket nettsted, kan du også lage en fritt tilgjengelig nettskole som en forlengelse av virksomheten din. Naturligvis vil dette bidra til å markedsføre produktene og tjenestene dine, øke merkevarebevisstheten, øke konverteringer og mer.

6. Tilby et nivåbetalingssystem

Visste du? Du trenger ikke være begrenset til disse to alternativene: helt gratis eller fullstendig inngjerdet bak en medlemsvegg.

Det er en mellomting for både deg og studentene dine som kalles nivåbetalingssystemet. Her vil du tilby noen deler av kurset gratis. Men hvis de vil fortsette å ta resten av leksjonene, må de betale for det.

Det er som å gi en gratis forhåndsvisning av kurset og la studentene selv bestemme om dette kurset er det de trenger før de velger å betale for det.

En annen tilnærming du kan ta er å tilby noen nybegynnerkurs gratis mens du låser resten bak premium-tilgang, akkurat som Yoast Academy gjør.Naturligvis vil de ikke tenke seg om to ganger før de kjøper resten av leksjonene hvis de finner verdi i det.

7. Forhåndssalg nettkurs

Hvis du ikke vil bruke ressurser på et kurs, er du usikker på om du vil selge godt, hva med å ta i bruk forhåndssalgstaktikken?

Forhåndssalg av nettbasert utdanning betyr å markedsføre kurset før du i det hele tatt lanserer det.

Forhåndssalg online kurs
Du kan starte med en enkel meningsmåling eller spørreundersøkelse for å forstå hvilke nettkursemner som er populære blant målgruppen din. En god WordPress-undersøkelsesplugin vil hjelpe deg å oppnå det på kort tid. Du kan lage et enkelt eller avansert spørreskjema med en plugin som Everest Forms og plassere dem på LMS-siden din.

Ved å analysere svarene kan du begynne å forberede det mest etterlengtede nettkurset. På denne måten vet du hva brukerne dine vil ha, og du kan være trygg på at kurset definitivt vil selge.

I løpet av alt dette kan du promotere kurset gjennom sosiale medier, blogger og mer og bygge opp hypen for når nettkurset ditt endelig lanseres.

Online kurs tjene penger pa egne nettkurs

8. Tilby premium rådgivning

Det beste når det kommer til nettkurs er at det er mer enn én eller to måter å tjene penger på.

Hvis du heller vil tilby kursene dine gratis, kan du i stedet belaste studentene dine for en-til-en-konsultasjon. Du kan planlegge live økter for interesserte studenter for å snakke om kursmaterialet, svare på spørsmålene deres, veilede dem gjennom vanskelige seksjoner og gi ytterligere råd.

Premium Consulting Hvordan tjene penger med nettkurs
Dette må selvfølgelig bare gjøres tilgjengelig for studenter som har betalt en spesifikk avgift for premium-konsultasjonen.

9. Selg kurslisenser

En annen vei du kan ta er å selge kurslisenser til allerede etablerte nettskoler og kursmarkedsplasser som Udemy og Skillshare. Anta at du føler at nettstedet ditt kanskje ikke tiltrekker seg eller tar tid å få et betydelig publikum. I så fall kan du velge å selge instruksjonsvideoer på nettet til populære undervisningsplattformer i stedet.

Skillshare Hvordan tjene penger på å selge kurs
Dette eliminerer behovet for en plattform for å være vert for nettkursene dine. Du kan ganske enkelt lage kurs, selge lisensene deres til andre parter og tjene enkle penger. Det er ikke nødvendig å bruke tid og budsjett på markedsføring og andre aspekter ved å administrere en lønnsom nettskole.

Men hvorfor begrense deg til det. Du kan til og med selge kurslisenser mens du kjører en vellykket nettbasert læringsplattform. Det er helt opp til deg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar