Spare penger på mat

Spare penger pa mat

1. Spis mindre

Start med å kutte ned på tomme kalorier som brus, sjokolade og potetgull. Slutt å spise mellom måltidene. Lag mindre porsjoner med sunnere matvarer, og spar desserten til spesielle anledninger. Unngå å kutte ut hele måltider – husk frokost er det aller viktigste måltidet du inntar.

2. Lag maten selv

Dropp ferdiglagd fast food, arbeidskraften er inkludert i prisen, så også her kan du spare penger.

3. Unngå et tomt kjøleskap

Du kommer sent hjem fra jobben og er sulten. Kjøleskapet er nesten tomt. Da er det lett å falle for sjokoladen eller potetgullet du har i skuffen, eller falle for fristelsen å bestille en pizza på døren. Vær forberedt på slike dager og alltid ha en reserveløsning som f.eks. en suppe lagd av frosne grønnsaker fra fryseren eller en boks med tomatsaus og pasta i tørrvareskuffen.

4. Velg sesongvarer

Prisen går ned når produksjonen er stor. Lokalproduserte varer er i tillegg de mest næringsrike. Kroppen din har bedre av norske ferskpoteter og kål i juli enn den har av jordbruksvarer som er hentet fra den andre siden av verden.

5. Tenk langsiktig

Klarer du å innføre gode matvaner er det også godt for helsen din, og en fin ting du lærer barna dine.

6. Lag mat hver eneste dag

Tilbered suppe eller pasta i hverdagen, og spar steken til helgen. Planlegg slik at du slipper å lage alt fra scratch hver eneste dag. Det kan være temmelig skremmende å skulle være kreativ hver eneste dag.

7. Resirkuler

Har du grønnsaker og poteter til overs fra gårsdagen middag – lag en suppe av dem. Rester fra søndagssteken kan sammen med grønnsaker bli til en deilig gryterett eller som pålegg til skole- eller arbeidslunsjen. Pastaskruer er flotte å lage en salat av dagen etterpå.

8. Skap merverdi

Spar avskjæret på grønnsakene og bena på steken eller kyllingen og kok kraft på dem. Har du ikke tid eller ork etter middag, legg dem i fryseren og gjør det i helgen.

9. Ta kontroll over matvarebeholdningen

Foreta en vareopptelling i kjøleskap, fryser og tørrvareskap. Lag en innholdsfortegnelse og kryss av for hver vare du bruker. På den måten har du til enhver tid kontroll over hva som mangler.

10. Ta “handleturen” i din egen fryser og kjøleskap før du drar i butikken

Hva kan du bruke for å lage et fullverdig måltid? Kanskje det kun er et par småting som må handles inn?

11. Lag en plan over ukens meny før du drar på matbutikken

Ta med deg “Innholdsfortegnelsen” fra kjøleskap/fryser og tørrskap, og menyen, og unngå å handle inn ting du ikke trenger.

You may also like...

Legg igjen en kommentar