10 enkle tips til måter å spare penger på

Spare penger

Vi ønsker alle å spare penger. Og enten det er ved å nekte deg selv at 40 kroners kaffe på bensinstasjonen en gang i uken eller å utsette en eksotisk familieferie, alle har sin egen måte å spare på.
Bruk disse pengebesparende tipsene til å generere ideer om de beste måtene å spare penger på i hverdagen.

1. Eliminer gjelden din

Hvis du prøver å spare penger gjennom budsjettering, men fortsatt bærer på en stor gjeldsbyrde, start med gjelden. Ikke overbevist? Legg sammen hvor mye du bruker på å betjene gjelden din hver måned, og du vil raskt se. Når du er fri fra å betale renter på gjelden din, kan de pengene enkelt settes inn i sparing. En personlig kredittlinje er bare ett alternativ for å konsolidere gjeld slik at du bedre kan betale den ned.

2. Sett sparemål

En av de beste måtene å spare penger på er å visualisere hva du sparer til. Hvis du trenger motivasjon, sett sparemål sammen med en tidslinje for å gjøre det enklere å spare. Ønsker du å kjøpe hus om tre år med 20 prosent forskuddsbetaling? Nå har du et mål og vet hva du trenger å spare hver måned for å nå målet ditt.

3. Betal deg selv først

Sett opp en automatisk belastning fra brukskontoen din til sparekontoen din hver lønningsdag. Enten det er 500 kroner annenhver uke eller 5000 kroner, ikke juks deg selv ut av en sunn langsiktig spareplan.

4. Slutt å røyke

Nei, det er absolutt ikke lett å slutte, men hvis du røyker en og en halv pakke hver dag, utgjør det nesten 30000 kroner i året du kan spare penger hvis du slutter. I følge Centers for Disease Control er prosentandelen av amerikanere som røyker sigaretter nå under 20 prosent for første gang siden minst midten av 1960-tallet…

5. Ta en «Staycation»

Selv om begrepet kan være trendy, er tanken bak den solid: i stedet for å slippe flere tusen på flybilletter til utlandet, se i din egen bakgård for morsomme ferier nær hjemmet. Hvis du ikke kan kjøre avstanden, se etter billige flyreiser i din region.

energisparing - 10 enkle tips til måter å spare penger på

6. Bruk for å spare

La oss innse det, brukskostnadene går sjelden ned over tid, så ta ansvar nå og værbeskytt hjemmet ditt. Ring energiselskapet ditt og be om en energirevisjon eller finn en sertifisert entreprenør som kan gi deg en gjennomgang av energieffektiviteten i hele hjemmet. Dette vil variere fra enkle forbedringer som forsegling av vinduer og dører hele veien til installasjon av ny isolasjon, sidekledning eller ENERGY STAR høyeffektive apparater og produkter. Du kan spare tusenvis i verktøykostnader over tid.

7. Bruksbesparelser

Å senke termostaten på varmtvannsberederen med 2° kan spare deg for mellom 3-5 prosent i energikostnader. Og å installere en on-demand eller tankløs varmtvannsbereder kan gi opptil 30 prosent besparelser sammenlignet med en standard lagringstankvannvarmer.

8. Pakk lunsjen

Et åpenbart sparetips er å finne hverdagssparing. Hvis å kjøpe lunsj på jobben koster 70 kroner, men å ta med lunsj hjemmefra koster bare 20 kroner, kan du i løpet av et år opprette et nødfond på 12500 kroner eller gi et betydelig bidrag til en høyskoleplan eller pensjonsfond.

9. Opprett en rentebærende konto

For de fleste av oss hjelper det å holde sparepengene dine adskilt fra brukskontoen din til å redusere tendensen til å låne fra sparing fra tid til annen. Hvis målene dine er mer langsiktige, bør du vurdere produkter med høyere avkastning, som en Regions CD eller Regions Money Market-konto for enda bedre besparelser.

10. Annualiser forbruket ditt

Betaler du 200 kroner i uken for snacks i salgsautomaten på kontoret ditt? Det er $1000 du fjerner fra budsjettet for brus og snacks hvert år. Plutselig utgjør den vanen en betydelig sum.

You may also like...

Legg igjen en kommentar