Hvordan tjene penger på Instagram ?

Hvordan tjene penger pa instagram

Hvis du leter etter måter å tjene penger på Instagram, bør du vurdere å dele mer enn bare bildene og videoene dine. Del publikummet ditt.

Bedrifter tiltrekkes av dedikerte fellesskap på den sosiale nettverksappen, selv de som teller i de lave tusener. Hvis følgerne dine passer til profilen til forbrukerne som et merke prøver å nå, kan du kanskje tjene litt penger. Ikke interessert i å gå influencer-veien? Prøv å selge dine egne produkter.

Det er fem hovedmåter å tjene penger på Instagram:

  • Bli sponset
  • Markedsfør bedriften din
  • Selg varene dine
  • Tjen merker (badges)
  • Tjen penger på videoene dine med annonser

Her er hva du kan forvente når det gjelder å få betalt på Instagram, pluss tips for suksess.

Hvor mye tjener Instagram influencere?

De fem beste Instagram-påvirkerne per april 2021 har over 200 millioner følgere hver og inkluderer Cristiano Ronaldo, Ariana Grande, Dwayne Johnson, Kylie Jenner og Selena Gomez, ifølge Search Engine Journal. Selv om pengene disse Instagram-superstjernene kan tjene er astronomiske, er ikke inntektene folk som ikke er kjendiser kan tjene nødvendigvis store endringer.

Influencers med en million følgere kan tjene et sted rundt $670 per innlegg, sier søkemarkedsføringsnettstedet. En innholdsskaper på Instagram med 100 000 følgere kan tjene rundt 200 dollar per innlegg, mens noen med 10 000 følgere kan tjene rundt 88 dollar per innlegg.

Så formelen er: flere følgere + flere innlegg = mer penger.

Tjene penger på instagram

Hvor mange Instagram-følgere trenger du for å tjene penger?

Med bare 1000 følgere kan du tjene penger på Instagram. Neil Patel, en viden kjent digital markedsføringsspesialist, sier at nøkkelen er engasjement – ​​følgere som liker, deler og kommenterer innleggene dine.

«Selv om du har 1000 følgere som er engasjerte, er potensialet til å tjene penger der», skriver han på bloggen sin.

Med en entusiastisk fanskare, uansett hvor liten, «merker er villige til å investere i deg på grunn av de lønnsomme handlingene du vil drive gjennom kontoen din,» legger Patel til.

5 måter å tjene penger på Instagram

1. Bli sponset

Å lage sponsede innlegg eller historier er den primære måten Instagram-brukere kan tjene penger på kontoen sin. For eksempel, hvis feeden din er fokusert på bilder av hunden din på fotturer, kan et friluftsutstyrsfirma betale deg for å legge ut et bilde som inkluderer produktet på bildet.

Hvordan bli sponset på Instagram

Så hvordan finner du en sponsor? I noen tilfeller vil potensielle partnere kontakte deg. Men hvis du ikke vil vente på å bli kontaktet, sjekk ut selskaper som kan hjelpe deg med å finne og jobbe med merkevarer.

Oppsøk en tjeneste

Hvilken virksomhet du bruker avhenger av dine behov. Det er byråer du jobber med direkte, som The Mobile Media Lab, og markedsplasser som forbinder deg med partnere, som Influicity. Andre tjenester kan hjelpe deg med å administrere alle partnerforhold, som Aspire.

Vær autentisk

Når du søker etter partnere eller velger mellom ulike tilbud, sikte på ting du og de du påvirker faktisk ville brukt. Følgere av kjæledyret ditt er mer sannsynlig å stole på din mening om en tursekk for hunder enn gourmetmat for katter. Ikke bry deg med produkter du ikke liker. Hvis hunden din ville rive i stykker en «uødeleggelig» leke på et øyeblikk eller bite av hver genser du har på henne, er det ingen grunn til å anbefale disse tingene til andre.

Finn merker som passer en så spesifikk nisje som mulig. Fans av friluftshunden din kan se etter mange meninger om hundesaker generelt, men vil virkelig stole på at du vet hvilke beskyttelsessko som fungerer best for vinteren.

Husk at sponsede innlegg og historier på Instagram holdes til samme sannhetsstandard i reklame som enhver annen form for markedsføring. Sørg for å inkludere en avsløring i hver betalt post og historie. Du gjør dette ved å sette opp merkeinnhold i kontoinnstillingene dine og deretter merke forretningspartneren din.

2. Markedsfør bedriften din

Det finnes andre måter å bruke Instagram for å tjene penger. Du kan sette opp en bedriftskonto for å utvide virksomheten din. Hvis du for eksempel har en Etsy-butikk der du selger håndverket ditt eller en matblogg som genererer annonseinntekter, kan en profesjonelt utseende Instagram-konto gi et salgsfremmende løft. (Dette er også en vanlig måte å tjene penger på TikTok.)

Du kan koble til Etsy eller nettstedet ditt i profilen din eller fremheve ett spesifikt produkt i bioseksjonen din for å lede flere mennesker til det. Hvis kontoen din er godkjent for Instagram Shopping-funksjoner, kan du merke produkter for å markedsføre tingene dine direkte.

Sett deg opp for suksess

Ta godt opplyste bilder av produkter du prøver å selge eller prosjekter du promoterer, og gjør dem finnbare. Lag din egen hashtag og sjekk ut hvilke konkurrenter bruker. Oppmuntre kundene dine til å legge ut bilder med tingene dine og tagge deg i dem.

Du kan også bruke Instagrams innsiktsfunksjon for å lære om publikummet ditt. Du kan se hvor mange øyne som er på innlegget ditt, samt statistikk om folks aldersgruppe og kjønn.

Appens ressurser hjelper deg også med å finne og få kontakt med nye kunder. Betal litt penger for å promotere innlegg som du vil at flere skal se. Du kan også legge til en knapp på profilen din som lenker til en e-postadresse eller et telefonnummer, slik at interesserte enkelt kan kontakte deg

Instagram tjene penger mat innhold content3. Selg dine produkter

Kanskje du ikke har en bedrift å markedsføre, men du selger ofte dine gamle klær og tilbehør på nettsteder som Poshmark. Instagram kan øke antallet kjøpere.

Presenter og fotografer klærne og andre ting på en tiltalende måte og ta med så mange detaljer som mulig i bildeteksten. Merke, størrelse, tilstand og alder på hver vare er alle gode ting å merke seg. Hvis du ønsker å selge en vare spesielt, lenke til den i Instagram-biografien din. Hvis ikke, bare lenke til din Poshmark- eller annen selgerprofil. Mange Instagram-selgere bruker #shopmycloset til å kjøpe varene sine.

4. Tjen merker gjennom direktesendte videoer

Du kan tjene penger direkte fra publikum når du deler sanntidsvideoer med Instagrams Live-funksjon. Når du viser frem dine talenter, produkter og så videre, kan seerne kjøpe merker, som egentlig er tips, for å vise støtte. Merker koster $0,99, $1,99 eller $4,99. Du vil se hjertesymboler ved siden av kommentarer fra folk som har kjøpt dem.

Markedsfør dine kommende Live-videoøkter gjennom innlegg eller historier for å få ordet på forhånd. Deretter kan du prøve å bruke spørsmål og svar-funksjonen eller gi shoutouts til kommentatorer mens du sender for å øke engasjementet – og forhåpentligvis merkene.

5. Tjen penger på videoene dine med annonser

En annen måte å få betalt på: Tillat merker å kjøre annonser under videoene dine. For å konfigurere det, gå til innstillingene for skaperkontoen din og aktiver alternativet for inntektsgenerering for in-stream-videoannonser. Deretter kan du legge ut videoer som vanlig.

Beløpet du tjener avhenger av hvor mange visninger videoen din får i feeden. Du vil motta 55 % av inntektene per visning, ifølge nettstedet Instagram for Business. Betalinger utstedes månedlig.

Du får imidlertid ikke betalt hvis videoene dine ikke oppfyller kravene. For eksempel må videoer være minst 2 minutter lange for å tjene penger. Instagram anbefaler å sikte på 2 til 4 minutter i lengde.

You may also like...

Legg igjen en kommentar