Hvordan tjene penger på Twitch ?

Hvordan tjene penger pa twitch

Hvis du elsker spill, vil du sannsynligvis vite hvordan du tjener penger på Twitch.

Spesielt ettersom du kanskje har hørt at de mest fulgte Twitch-streamerne tjener hele syv tall per år – som Tyler Blevins (AKA ‘Ninja’), som angivelig tjente $1 million for noen timers spill som en del av EAs Apex Legends-lansering .

Med dette i tankene, må det være mulig for deg å tjene noen få dollar på strømmene dine, ikke sant?

Likevel lurer du sikkert på hvordan tjener Twitch-streamere penger? Og hvordan kan du tjene penger på Twitch?

I denne guiden lærer du om de 10 forskjellige måtene å tjene penger på strømming. Og hold deg til slutten for å få tips om hvordan du bygger et publikum på Twitch.

Hvordan tjener Twitch-streamere penger?

Streamere tjener penger på Twitch gjennom crowdfundede abonnementer, seerdonasjoner og «Twitch Bits» (en annen form for seerdonasjon). De tjener også penger på annonser, merkevaresponsing, tilknyttet markedsføring, varer og spillsalg. I tillegg genererer noen Twitch-streamere også inntekter fra YouTube-videoer og crowdfunding på Patreon.

Når betaler Twitch deg?

Når du finner ut hvordan du tjener penger på Twitch, vil plattformen betale deg hver 15. dag hvis kontosaldoen din er mer enn $100.

Hvordan tjene penger på Twitch uten å være partner

La meg si det rett ut: Hvis du nettopp har begynt å strømme, kan det være utrolig vanskelig å tjene penger på Twitch.

For det første kan du ikke tjene penger på abonnementer, Twitch Bits, spillsalg eller annonser før du blir en Twitch Affiliate eller Partner. I tillegg er det praktisk talt umulig å tjene penger på sponsing eller varer før du har en stor tilhengerskare.

Men hvis du vil vite hvordan du kan tjene penger på Twitch uten å være partner, er det 4 måter å komme i gang mens du øker følgende:

Donasjoner

Mange Twitch-brukere liker å støtte sine favorittstreamere ved å donere penger (eller «tips»). Og selv om du ikke kan godta Twitch Bits før du er en affiliate eller partner, kan du godta donasjoner gjennom en tredjepartstjeneste.

Du kan begynne å samle inn donasjoner ved å legge til en «Doner»-knapp på kanalen din med tjenester som PayPal, Streamlabs, Muxy eller Donorbox.

Det er to hovedmåter for å gjøre det enklere for seerne å donere:

 • Legg til et donasjonspanel i profilens «Om meg»-seksjon.
 • Markedsfør donasjonslenken din i chatten med en tjeneste som Nightbot eller Moobot.

Du kan også motivere seerne til å donere ved å «selge» in-stream-tjenester.

For eksempel, hvis du er en musiker, kan du ta sangforespørsler fra givere. Eller, hvis du spiller førstepersons skytespill, kan du tilby å slippe rustningen i en begrenset periode for å gjøre spillet mer interessant.

YouTube

Ved å laste opp de beste delene av strømmene dine til en YouTube-kanal, er det mulig å begynne å tjene litt penger på YouTube-annonser.

Du kan for eksempel laste opp spillsamlinger, interessante eller morsomme klipp fra strømmene dine, eller til og med nytt innhold.

Akkurat som Twitch kan det være ganske utfordrende å tjene penger på YouTube. Å laste opp videoer til YouTube har imidlertid en annen viktig fordel: det er en fin måte å tiltrekke seg nye følgere til Twitch-strømmene dine.

Hvorfor?

Vel, Twitch tilbyr ikke streamere mange måter å tiltrekke seg nye seere på. YouTube har imidlertid omfattende søkefunksjoner, relaterte videoforslag og til og med personlige anbefalinger for seere.

Dette er grunnen til at alle topp Twitch-streamere også deler regelmessig på YouTube. For eksempel legger den populære Twitch-streameren Ludwig Ahgren ut en ny YouTube-video hver dag:

Patreon

Å finne ut hvordan du tjener penger på Twitch er vanskelig når du ikke har mange følgere. I tillegg kan du ikke dra nytte av Twitch-abonnementer før du blir en affiliate.

Men hvis du har noen vanlige seere som elsker strømmene dine, kan du oppmuntre dem til å donere penger til deg hver måned på Patreon i bytte mot belønninger du lager.

Du kan for eksempel tilby eksklusivt videoinnhold for kunder eller dele beste spilltips og -triks.

Sørg for å legge til en lenke til Patreon-siden din i Twitch-profilbeskrivelsen din og promoter Patreon-belønningene dine til seere under strømmer.

Affiliate markedsføring

En annen fin måte å tjene penger på Twitch uten å være partner er å dele tilknyttede lenker (som ikke må forveksles med å bli en Twitch-tilknyttet).

Tilknyttet markedsføring er prosessen med å promotere tilbud online og motta et gebyr eller provisjon på alt du hjelper til med å selge.

Spiller du inn videoer mens du spiller? Tjene penger på twitch

Høres ganske bra ut, ikke sant?

Amazon Associates er sannsynligvis den vanligste måten streamere tjener penger på med tilknyttet markedsføring. Dette programmet lar deg koble til produkter på Amazon og få et kutt av alle kjøp seerne gjør.

Andre tilknyttede programmer som er populære blant Twitch-streamere inkluderer Play Asia og LootCrate.

For å komme i gang med Amazon, konfigurer Amazon Blacksmith-utvidelsen. Mange Twitch-streamere bruker denne utvidelsen for å fremme lenker til utstyret de bruker:

Hvordan tjene penger på Twitch: Amazon Blacksmith Extension
For å øke inntekten din, promoter tilknyttede lenker i sosiale medieprofiler, i chatten med en chatbot og under strømmer.

Hvordan tjene penger på Twitch med et vanlig publikum

Når du har bygget opp et vanlig publikum, vil det være lettere å tjene penger på Twitch ved å bruke metodene som er skissert ovenfor. I tillegg er det mulig å tjene litt ekstra penger på to måter:

 • Merkesponsing
 • Handelsvarer

Merkesponsing
Du trenger ikke å være en Twitch-tilknyttet eller partner for å få sponsoravtaler (selv om det vil hjelpe) – alt du trenger for å ha et relativt stort engasjert publikum som merkevarer vil nå.

Du kan markedsføre alle slags merker og produkter til Twitch-publikummet ditt også – fra spillmaskinvare og motemerker til drinker og musikkinstrumenter.

Merker når vanligvis ut til streamere de ønsker å jobbe med, men det er ingenting som hindrer deg i å presentere merkevarer direkte.

Det kan også være lurt å sjekke ut tjenester som setter opp sponsoravtaler mellom merker og streamere, for eksempel PowerSpike og HelloGamers.

Handelsvarer

Når du har en engasjert fanbase, kan noen av seerne kjøpe varene du lager, for eksempel t-skjorter, klistremerker, krus og bærbare deksler.

For å selge merkevarer, sett opp en Shopify-butikk og bruk en print-on-demand-app som Printify eller Printful. Som en bonus, ved å bruke en Shopify-butikk, kan du også tjene penger på dropshipping av forskjellige varer.

Bruk et verktøy som Hatchful eller Canva for å lage design eller ansett en designer på en plattform som Fiverr eller Upwork.

Hvordan få betalt på Twitch som Affiliate

For å bli en Twitch Affiliate, må du oppfylle et spesifikt sett med kriterier – du må ha:

 • Minst 50 følgere
 • Sendt totalt 500 minutter de siste 30 dagene
 • Sendes på minst 7 unike dager
 • Gjennomsnittlig 3 eller flere samtidige seere

Når du blir en Twitch Affiliate får du tilgang til 3 ekstra former for inntektsgenerering:

 • Abonnementer
 • Twitch-bits
 • Spillsalg

You may also like...

Legg igjen en kommentar